ГоловнаСвіт

Трамп розпорядився розширити мита на китайські товари до 300 млрд доларів

Очікується, що підвищені збори почнуть діяти з 13 травня.

Трамп розпорядився розширити мита на китайські товари до 300 млрд доларів
Президент США Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп розпорядився почати процес розширення митних зборів на ввезення товарів з Китаю, які ще не потрапили під підвищення зборів. Про це торговий представник США Роберт Лайтгайзер заявив у Вашингтоні в п'ятницю, 10 травня, передає Німецька хвиля.

“Такий крок торкнеться імпортованої китайської продукції на загальну суму в 300 млрд доларів (у перерахунку - 268 млрд євро). Очікується, що підвищені збори почнуть діяти з 13 травня", - йдеться в повідомленні.

Водночас Трамп назвав дводенні переговори з китайською стороною конструктивними і особливо наголосив на міцних стосунках з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Діалог Пекіна і Вашингтона продовжиться, додав глава США. За словами Трампа, встановлені збори можуть бути скасовані залежності від підсумків подальших консультацій.

Мита на низку китайських товарів були підвищені в ніч на 10 травня, про що Трамп оголосив раніше.

Митні збори на товари загальною сумою в 200 млрд доларів зросли з 10 до 25 відсотків. Водночас на деякі товари 25-відсоткові мита були встановлені ще раніше. Так, нові збори торкаються приблизно половини імпорту Сполучених Штатів з КНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram