ГоловнаСвіт

Макрон і Цукерберг обговорили методи боротьби з пропагандою ненависті в соцмережах

Зустріч пройшла в Єлисейському палаці.

Макрон і Цукерберг обговорили методи боротьби з пропагандою ненависті в соцмережах
Фото: скрин видео

Президент Франції Еммануель Макрон в Єлисейському палаці зустрівся з засновником соцмережі Facebook Марком Цукербергом.

Сторони обговорили заходи боротьби з пропагандою ненависті в Інтернеті, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на французький телеканал France 24.

За даними телеканалу, ці заходи викладені в 33-сторінковій доповіді, яка була підготовлена спеціально до цієї зустрічі. У ній зокрема міститься пропозиція про більший доступ французької влади до алгоритмів Facebook для контролю за пропагандою ненависті.

Французька влада хотіли б виробити модель, яка стала б чимось середнім між американською політикою "ніяких утисків" з одного боку і жорсткою цензурою в стилі "Великого китайського файрволла" з іншого, зазначає телеканал.

Автори доповіді вважають, що самоцензура в соцмережах працює недостатньо ефективно. Як приклад вони згадали відеокадри, зроблені в момент скоєння недавніх терактів у храмах Нової Зеландії, які протягом декількох днів були доступні користувачам.

У доповіді також містяться пропозиції, згідно з якими уряд може ініціювати розслідування і штрафувати соцмережі, в разі, якщо вони не будуть брати на себе відповідальність за контент.

Коментуючи цю доповідь один з віце-президентів Facebook Річард Аллен заявив, що "він відкриває шлях до нової моделі регулювання контенту", а також що "у нього є потенціал для ефективності та дієвості".

"Він дозволить платформам розробити інноваційні рішення для того, щоб забезпечити безпеку користувачів, і бути повністю підзвітними перед регулятором за те, наскільки добре вони це роблять", - додав Р. Аллен.

Доповідь підготовлена після того, як представники французьких регулюючих органів протягом шести місяців працювали в Facebook, спостерігаючи за політикою компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram