ГоловнаСвіт

США заарештували колишнього аналітика Агентства нацбезпеки за передачу інформації журналістам

Деніела Хейла звинувачують у передачі журналісту секретних документів нібито про розробку безпілотників.

США заарештували колишнього аналітика Агентства нацбезпеки за передачу інформації журналістам
Фото: Depositphotos/kelpfish

Колишнього аналітика Агентства національної безпеки (АНБ) США Деніела Хейла заарештовано за передачу секретних матеріалів журналісту. Про це сьогодні повідомило Міністерство юстиції США, пише "Інтерфакс-Україна".

Хейл, який раніше служив у ВПС США, у 2014 році передав журналістові неназваного видання кілька засекречених документів. За даними ЗМІ, йдеться про видання The Intercept і матеріали, що стосуються розробки безпілотників. Видання згодом опублікувало ці секретні матеріали.

Колишнього аналітика звинувачують у розкритті секретної інформації і крадіжці держмайна, всього звинувачення висунуто за п'ятьма пунктами. Максимальне покарання за кожен з пунктів становить 10 років в'язниці.

Нагадаємо, у 2014 році російська IT-компанія "Лабораторія Касперського" випадково отримала засекречені файли Агентства національної безпеки США, коли співробітники компанії скачували інформацію про хакерську групу Equation Group. У вересні 2017 року міністерство внутрішньої безпеки США заборонило використання продукції російської "Лабораторії Касперського" в держструктурах США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram