ГоловнаСвіт

У результаті боїв за столицю Лівії загинули понад 440 осіб

Кількість біженців в результаті боїв сягнула 60 тисяч осіб.

У результаті боїв за столицю Лівії загинули понад 440 осіб

У результаті боїв у столиці Лівії Тріполі з початку наступу на місто сил самопроголошеної "Лівійської національної армії" генерала Халіфи Хафтара загинули 443 людини, 2110 - поранені.

Про це повідомляє представництво Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Лівії.

Також наголошується, що кількість біженців в результаті боїв сягнула 60 тисяч осіб. Зараз в організації займаються координацією поточної медичної допомоги для них.

Раніше в середу, 8 травня, представник генерального секретаря ООН Стефан Дужарич заявив, що організація вкрай стурбована повідомленнями про те, що авіаудари напередодні були завдані зокрема по табору мігрантів у Таджурі на схід від Тріполі. Повідомляється, що в результаті цього поранення отримали двоє біженців.

Також Дужарич зазначив, що місія ООН в Лівії "глибоко стурбована" збільшенням кількості випадків незаконних арештів і викрадень чиновників, активістів та журналістів і закликав до негайного звільнення.

Нагадаємо, зараз у Лівії зберігається двовладдя.

На початку квітня командувач Лівійської національною армією (ЛНА) Халіфа Хафтар почав наступ на Тріполі. Генерал, що підтримує парламент в Тобруку на сході країни, прагне повалити уряд національної згоди (УНЗ) Фаїза Сараджа, визнаного міжнародним співтовариством.

Бої в передмістях лівійської столиці між повстанцями Хафтара і силами УНЗ тривають з 4 квітня. В результаті військових дій припинив роботу єдиний в країні аеропорт, що діяв.

Після початку військового конфлікту в Лівії Євросоюз вивів з цієї країни своїх співробітників, а США - своїх військових.

75-річний генерал Халіфа Хафтар є колишнім сподвижником Муамара Каддафі - в минулому багаторічного правителя Лівії, який прийшов до влади після повалення монархії в 1969 році і був убитий в 2011 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram