ГоловнаСвіт

Десяти екс-менеджерам Danske Bank пред'явили звинувачення у відмиванні грошей

Десяти екс-менеджерам Danske Bank пред'явили звинувачення у відмиванні грошей
Фото: ERR

Прокуратура Данії пред'явила офіційні звинувачення десяти колишнім менеджерам банку Danske Bank. Слідство вважає їх причетними до відмивання грошей через естонське відділення фінансового інституту. Про це повідомляє DW з посиланням на данську газету Berlingske.

Серед обвинувачених - Томас Борген, який залишив посаду глави Danske Bank у вересні 2018 року. Днем раніше адвокат Боргена повідомив, що в будинку його підзахисного пройшли обшуки.

У 2014 році фінансова інспекція Естонії виявила в банку "систематичні порушення процедур контролю ризиків": філія, ймовірно, не завжди знала, чиї гроші вона проводила через свої рахунки, а також джерело їх походження.

У лютому 2018 року датська газета Berlingske і британська Guardian повідомили, що в естонській філії Danske Bank, можливо, відмивалися гроші "родича Володимира Путіна" і осіб, пов'язаних з ФСБ. Прес-секретар російського президента тоді заявив, що "це не питання Кремля" і вони не знають нічого про це.

У вересні 2018 року газета Financial Times з посиланням на незалежне розслідування написала, що за один рік через естонське представництво Danske Bank було відмито 30 млрд доларів з Росії і колишнього СРСР.

У лютому 2019 року Європейське відомство банківського нагляду відкрило офіційне розслідування стосовно контролюючих органів в Данії та Естонії у справі про відмивання грошей через естонське відділення Danske Bank.

У тому ж місяці прес-служба банку повідомила, що фінансовий інститут згортає свою діяльність в Естонії, Латвії, Литві та Росії. При цьому в Литві продовжить роботу лише його сервісний центр, який виконує низку адміністративних функцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram