ГоловнаСвіт

Porsche оштрафували на 500 млн євро у справі "дизельгейту"

Формальною підставою для накладення штрафу зазначено "недбалість у контролі якості".

Porsche оштрафували на 500 млн євро у справі "дизельгейту"
Фото: EPA/UPG

Німецького виробника спортивних автомобілів Porsche, який входить в концерн Volkswagen, оштрафували на 535 мільйонів євро за маніпулювання даними про викиди дизельних двигунів.

У прокуратурі Штутгарта повідомили, що формальною підставою для накладення штрафу вказано "недбалість у контролі якості", передає DW.

У Porsche від подальшого оскарження рішення відмовилися. У заяві компанії зазначається, що "недбалість", через яку її оштрафували, була здійснена співробітниками, які перебували в ієрархії компанії на кілька рівнів менеджменту нижче, ніж правління Porsche.

Цей штраф став ще одним у низці покарань концерну Volkswagen в рамках так званого "дизельгейту" - скандалу, який тягнеться вже кілька років. У 2015 році в концерні визнали, що близько 11 мільйонів автомобілів мали програмне забезпечення, яке дозволяло їм успішно проходити лабораторні тести на кількість шкідливих викидів, для дизельних двигунів, незважаючи на той факт, що реальні показники під час їзди перевищували нормативи. Тому штрафи були накладені як на сам Volkswagen, так і на його дочок, зокрема Audi, до якої тепер приєдналася і Porsche.

За словами представника концерну, після цього в рамках "дизельгейту" не залишилося подальших розслідувань або адміністративних порушень, які стосувалися Volkswagen. Однак справи проти окремих менеджерів, включаючи колишнього главу концерну Мартіна Вінтеркорна, продовжують розглядатися.

Також Volkswagen зіткнувся з тисячами інвесторів, які судяться проти концерну за втрати, яких вони зазнали як власники цінних паперів компанії після початку "дизельгейту". Сотні тисяч водіїв також вимагають компенсацій у зв'язку зі скандалом, повідомляє інформаційне агентство AFP.

На цю мить загальні втрати німецького концерну у зв'язку з "дизельгейтом" оцінюють в 30 мільярдів євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram