ГоловнаСвіт

17-річний хлопець захопив п'ятьох заручників у Франції (оновлено)

Юнак назвав себе учасником "збройного крила "жовтих жилетів" у Тулузі".

17-річний хлопець захопив п'ятьох заручників у Франції (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У комуні Бланьяк неподалік від французького міста Тулуза невідомий чоловік взяв у заручники чотирьох осіб. Інцидент стався в магазині тютюнових виробів. Про вимоги зловмисника наразі не повідомляється, передає DW.

Район події оточений спецпризначенцями поліції. За даними прокуратури, чоловік погрожує відкрити стрілянину по поліцейських. Крім того, як вказує France3, зловмисник вимагає перемовника і погрожує вбивством одного із заручників, якщо не буде знято оточення.

Поліція Франції у своєму Твіттері підтвердила, що проводить спецоперацію в околицях Бланьяка, де, зокрема, розташований і аеропорт Тулузи. Жителів просять уникати район проведення операції і дотримуватися периметру безпеки.

За даними місцевого видання La Dépêche du Midi, яке посилається на джерела в поліції, мова про терористичну атаку наразі не йде. Можливо, мала місце спроба пограбування.

Оновлення. Поліція Франції впізнала людину, яка захопила заручників під Тулузою, ним виявився 17-річний підліток, повідомляє La Depeche du Midi

Юнак назвав себе учасником "збройного крила "жовтих жилетів" у Тулузі". Незважаючи на те, що прибулі на місце перемовники вже ведуть з ним діалог, жодної інформації про його мотиви і вимоги наразі не надходило.

Водночас, влада наразі не пов'язує цю подію з тероризмом, дотримуючись версії невдалого пограбування.

France 2 повідомляє, що озброєний чоловік відпустив одну із заручниць. Всього в тютюновій крамниці він утримував п'ятьох осіб.

Також повідомляється, що Тулузьке відділення елітного підрозділу національної поліції було розгорнуто біля місця події. Поліція попросила жителів міста залишатися вдома.

Навколо магазину встановлено оточення радіусом від 300 до 500 метрів, на місце прибули три загони спецпризначенців.

Оновлення 22:46. Всі жінки, яких захопили в заручники в тулузькому передмісті Бланьяк, звільнені, повідомляє Actu17.

За даними поліції, викрадач залишив лист своїм родичам під назвою "Заповіт". У ньому він пояснює, що йому "шкода робити це", але каже, що якщо він нічого не зробить, "ніхто не буде рухатися".

"Наразі я буду робити все, щоб жовті жилети виграли битву", - додав він.

У заручниках в озброєного злочинця перебували п'ятеро осіб - господар магазину і четверо покупців.

Нагадаємо, наприкінці квітня у Франції чотирьох чоловіків затримали під час підготовки до теракту "екстремальної жорстокості".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram