ГоловнаСвіт

Під час пожежі в аеропорту "Шереметьєво" загинула 41 людина

Усього в літаку було 78 осіб.

Фото: EPA/UPG

У результаті пожежі на борту пасажирського літака в московському аеропорту "Шереметьєво" загинула 41 людина.

Про це повідомляють на сайті Слідчого комітету Росії.

"На борту авіалайнера, що слідував сполученням Москва-Мурманськ, перебували 78 осіб, включаючи членів екіпажу. За уточненими даними, якими володіє слідство, на цей момент з них вижили 37 осіб", - ідеться в повідомленні.

Фото: EPA/UPG

Слідчі розмовляють з потерпілими, очевидцями, співробітниками аеропорту й авіакомпанії-перевізника, а також особами, відповідальними за експлуатацію повітряного судна. Також вивчатимуть необхідну технічну документацію.

Відзначають, що слідство розглядає різні версії події, але які саме - не розголошують.

Як уточнила "Интерфаксу" представник Московського міжрегіонального управління Слідчого комітету на транспорті Олена Марковська, серед загиблих є один член екіпажу - це один із бортпровідників.

На цей момент потерпілі спілкуються з психологами та слідчими.

Нагадаємо, 5 травня з "Шереметьєво" вилетів лайнер, який повинен був приземлитися в Мурманську. Під час польоту над Московською областю літак раптово почав втрачати висоту, пілоти попросили про екстрену посадку. Під час посадки лайнер уже був охоплений вогнем, пасажирів і членів екіпажу евакуювали.

Зараз уже відомо, що літак загорівся після того, як у нього під час час польоту влучила блискавка. Було втрачено зв'язок з диспетчером, потім відмовила вся автоматика. В результаті посадка відбулася на середину смуги, стійка шасі зруйнувалася, її елементи, можливо, потрапили в двигун, який загорівся.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram