ГоловнаСвіт

Спецпрокурор Мюллер може дати свідчення в Конгресі

Виступ Мюллера в Конгресі заплановано на 15 травня.

Спецпрокурор Мюллер може дати свідчення в Конгресі
Роберт Мюллер
Фото: EPA/UPG

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який розслідував втручання Росії в американські вибори та ймовірні зв'язки кампанії Трампа з росіянами, 15 травня може з'явитися на відкритих слуханнях у Конгресі.

Про це в ефірі телеканалу "Фокс" заявив голова юридичного комітету Палати представників Девід Сісілін, передає Голос Америки.

Хоча розслідування Мюллера залишається в центрі політичного життя США з травня 2017 року, це стане першою можливістю для конгресменів і американців почути про нього безпосередньо від спецпрокурора.

Нагадаємо, у квітні Міністерство юстиції США опублікувало доклад спеціального прокурора Роберта Мюллера про підсумки розслідування втручання РФ у президентські вибори в США 2016 року. Доповідь опубліковано на сайті відомства. Спецпрокурор не знайшов доказів змови президента Дональда Трампа або його співробітників з Росією під час президентських виборів 2016 року. Однак самі звинувачення в російському втручанні у вибори в його звіті були підтверджені.

У звіті Мюллера йдеться про два доведені епізоди втручання Росії у вибори - за допомогою "фабрики тролів" близького до Путіна бізнесмена Пригожина й хакерів, які зламали за наказом РФ сервери Демократичної партії та опублікували через WikiLeaks пошту виборчого штабу Гілларі Клінтон.

Раніше Трамп заявляв, що не боїться оприлюднення звіту. Однак пізніше він назвав розслідування ймовірної змови його кампанії з Кремлем "спробою державного перевороту".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram