ГоловнаСвіт

Терористи з сектора Газа погрожують зірвати Євробачення в Тель-Авіві

У регіоні почалася жорстка фаза протистояння.

Терористи з сектора Газа погрожують зірвати Євробачення в Тель-Авіві
Фото: 24 Канал

Терористи палестинського руху "Ісламський джихад" з сектора Газа пообіцяли зірвати конкурс Євробачення 2019, який повинен пройти в Тель-Авіві через тиждень. Про це пише The Times of Israel.

"Ми не дозволимо ворогові провести жоден фестиваль, який шкодить палестинському історичному і культурному світогляду", - йдеться в заяві терористів.

Водночас, 4 травня вже почалися перші репетиції. Національний мовник Ізраїлю стверджує, що обстріли не завадять провести конкурс.

"Підготовка делегацій на Євробачення проходить згідно із запланованим розкладом. Делегації прибувають і всі зайняті конкурсом", - зазначили організатори конкурсу.

Міжнародний пісенний конкурс пройде в Тель-Авіві з 14 по 18 травня. Україна цього року не братиме участі в конкурсі.

Всього з минулої суботи палестинські бойовики здійснили запуски близько 450 ракет по Ізраїлю, ізраїльські ВПС атакували більш ніж 200 об'єктів рухів ХАМАС та "Ісламський джихад" в Газі.

5 травня прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу наказав розпочати масований удар по сектору Газа, назвавши це заходами у відповідь.

У результаті ракетних пусків бойовиків з сектора Газа по ізраїльській території 4 травня загинув один громадянин Ізраїлю, ударами ізраїльських військових були вбиті два бойовики "Ісламського джихаду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram