ГоловнаСвіт

Ювілейна 25-та акція "жовтих жилетів" у Франції стала найнечисленнішою від початку протестів

На відвідуваності позначилися недавнє 1 Травня й погана погода.

4 травня у Франції пройшла "ювілейна" 25-та протестна акція "жовтих жилетів". За даними МВС Франції, число учасників стало найнижчим від моменту початку протестів, пишет RFI.

Фото: EPA/UPG

У маніфестаціях по всій країні взяли участь 18900 осіб, з них усього 1460 - у Парижі.

Неофіційна лічильна служба "жовтих жилетів" Le Nombre Jaune назвала більш високі цифри: понад 40 тисяч чоловік. Втім, це все одно менше, ніж тиждень тому, коли те саме джерело повідомляло про 60 тисяч учасників.

Фото: https://twitter.com/lenombrejaune

На сьогоднішню відвідуваність могло вплинути те, що три дні тому у Франції пройшли першотравневі демонстрації, у яких брали участь серед інших і "жовті жилети". Крім того, у суботу на більшій частині території Франції зберігалася дощова холодна погода.

Нагадаємо, протести "жовтих жилетів" у Франції почалися 17 листопада 2018 року через анонсоване підвищення акцизів на паливо й відтоді не припинялися, досягаючи піку у вихідні. Демонстранти блокували дороги, автозаправки, сховища пального й торгові центри, часто виникали сутички між протестувальниками та правоохоронцями.

У грудні під тиском протестувальників французький уряд відмовилося від наміру підвищити акцизи на пальне. Однак, незважаючи на поступки з боку влади, "жовті жилети" вирішили продовжувати протести.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram