ГоловнаСвіт

Із сектора Гази по Ізраїлю за день випустили понад 200 ракет

Поранено двох людей, травмовано ще трьох.

Із сектора Гази по Ізраїлю за день випустили понад 200 ракет, пише місцеве видання 9tv.co.il з посиланням на прес-службу Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ). Частина з них була перехоплена системою ПРО "Залізний купол", але деякі досягли землі.

Фото: EPA/UPG

Перші сигнали про ракетний обстріл із сектора Гази надійшли вранці близько 10-ї години, за наступні півгодини по Ізраїлю випущено близько 100 ракет.

У відповідь літаки ізраїльських ВПС завдали ударів по десятках об'єктів ХАМАСу та "Ісламського джихаду" в секторі Гази. Стверджується, що в ході обстрілів зруйновано підземний хід, проритий бойовиками "Ісламського джихаду", який вів у межі "зеленої лінії" із сектора Гази. 

Newsru.co.il з посиланням на ізраїльську швидку допомогу пише, внаслідок обстрілу було поранено двоє людей: 80-річна жінка з Кирьят-Гата і 50-річний чоловік з Ашкелона. Троє людей зазнали травм, серед них 15-річний підліток. За іншими даними, протягом дня до лікарень доправлено 20 осіб. Більшість зазнали ударів і травми під час сирен, коли шукали укриття. Три людини під час сирени були збиті машинами.

Глава прес-служби ЦАХАЛу Ронен Манеліс в інтерв'ю 13-му ізраїльського телебачення повідомив, що після закінчення шабата буде розпочато обмежений призов резервістів розвідувальних підрозділів, управління тилом, протиповітряної і протиракетної оборони.

Фото: EPA/UPG

Масові обстріли в Ізраїлі збіглися за часом із приїздом до країни учасників "Євробачення". Через обстріли в місті Модіїні скасовано концерт за участю колишніх ізраїльських конкурсантів "Євробачення", репетиції до самого конкурсу проходять у Тель-Авіві згідно з графіком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram