ГоловнаСвіт

У Таїланді пройшла коронація короля Рами Х

Вартість церемонії оцінюється приблизно в 31 млн доларів.

У Таїланді пройшла коронація короля Рами Х
Фото: EPA/UPG
У Таїланді пройшла коронація короля Рами Х

66-річний Маха Вачіралонгкорн (Рама X) в суботу, 4 травня, офіційно став новим монархом Таїланду. Це перша подібна церемонія в країні за майже 70-річний період - з 5 травня 1950 року, коли відбулася інтронізація попередника нинішнього короля - Пуміпона Адульядета, передає DW.

Рама Х був коронований в будівлі Великого палацу в Бангкоку.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

"Церемонії передував ритуал королівського очищення, під час якого монарх був омитий водою з більш ніж 100 джерел з усієї країни. Потім він власноруч увінчав себе 7,3-кілограмовою "Великою короною перемоги" з дорогоцінними каменями", - йдеться в повідомленні.

Урочисті заходи триватимуть три дні.

За коронацією наживо спостерігали десятки тисяч чоловік, крім того відеозаписи в режимі реального часу транслювалися по телебаченню і в інтернеті.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Рама X був проголошений королем ще 1 грудня 2016 року, на 50-й день після смерті свого батька, проте за рішенням монарха коронація була відкладена для проведення траурних заходів.

За кілька днів до церемонії, вартість якої оцінюється приблизно в 31 млн доларів (близько 27,6 млн євро), він одружився з колишньою главою своєї особистої охорони, генералом Сутхідою Вачіралонгкорн. З нагоди коронації монарх амністував понад 40 тисяч в'язнів.

Абсолютна монархія в Таїланді була скасована в 1932 році. У правителя мало владних повноважень, однак як символ він грає важливу роль в єднанні нації. Король - глава будинку Чакрі, правлячої династії Таїланду, що заснована в 1782 році Рамою I.

З 2014 року при владі в країні фактично перебувають військові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram