ГоловнаСвіт

Boeing з 143 людьми на борту скотився в річку після приземлення

Інцидент стався в американському штаті Флорида.

У США літак скотився в річку після приземлення
Фото: twitter.com/BreakingNAlerts
У США літак скотився в річку після приземлення

Літак Boeing 737 під час приземлення на військово-морській базі міста Джексонвілл (штат Флорида) виїхав за межі злітно-посадочної смуги і опинився в річці. Про це повідомила прес-служба аеродрому.

За інформацією Reuters, на борту літака було 143 людини - 136 пасажирів і 7 членів екіпажу.

21 людина постраждала.

"Літак повернувся з американської військово-морської бази в Гуантанамо (Куба), намагався приземлитися на військову базу під час грози і викотився зі злітно-посадкової смуги в річку", - пише агентство.

Відзначається, що в результаті події немає загиблих або серйозно поранених, всі 21 потерпілий перебувають у лікарні в хорошому стані.

Нагадаємо, всі літаки Boeing серії МАХ були "посаджені" в березні цього року після другої катастрофи за участю цього літака в Ефіопії. Розслідування виявило схожість аварії з катастрофою такого ж "Боїнга" в Індонезії минулого року: через збій електроніки літак самовільно опускає ніс і йде в піке, не дозволяючи пілотам відкоригувати рух.

Компанія "Боїнг" заявила про оновлення програмного забезпечення і успішне виконання майже 100 тестових польотів на нових "Боїнгах", однак піднятися в повітря лайнери зможуть тільки після сертифікації американської авіаційної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram