ГоловнаСвіт

Британський політик отримав близько $4 млн за допомогу в знятті санкцій з компанії російського олігарха

Член парламенту кілька місяців літав до Москви і Вашингтона, щоб скласти договір про зняття санкцій.

Британський політик отримав близько $4 млн за допомогу в знятті санкцій з компанії російського олігарха
Фото: EPA/UPG

Член британського парламенту Грег Баркер отримав грошову винагороду - близько 4 млн доларів - за переговори про зняття санкцій Сполучених Штатів Америки з компанії En+Group Plc, яка належить російському мільярдерові Олегу Дерипасці. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела.

За даними видання, Баркер упродовж кількох місяців здійснював поїздки до Вашингтона, Лондона та Москви, щоб скласти договір між Міністерством фінансів США і Дерипаскою. Переговори завершилися угодою про вихід Дерипаски з компанії En+Group Plc, яка володіє контрольним пакетом акцій алюмінієвого гіганта United Co. Rusal. Після чого Мінфін США запропонував зняти санкції з декількох компаній Дерипаски.

За даними джерел, за допомогу в знятті санкцій з компанії він отримав грошову винагороду в розмірі від 3,9 млн до 5,2 млн доларів.

Нагадаємо, раніше сенат Сполучених Штатів Америки не зміг домогтися збереження санкцій проти компаній російського мільярдера Олега Дерипаски. Повідомляли, що санкції буде знято з декількох компаній Дерипаски, серед яких "Русал", ВАТ "Євросибенерго" і En+.

Американські санкції введені проти Дерипаски та восьми підконтрольних йому компаній, "Русал" - головний актив мільярдера. Однак у нього і зараз немає контрольного пакета в компанії. За даними "Інтерфаксу", Дерипаска контролює 48,13% "Русала".

Як заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін, чиї слова наведено в документах OFAC, "Русал" потрапив під санкції через Дерипаску, і американський уряд не мав наміру шкодити людям, які працюють на компанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram