ГоловнаСвіт

Великобританія оголосила надзвичайну ситуацію в сфері навколишнього середовища

Парламент пішов назустріч активістам і ні до чого себе при цьому не зобов'язав.

Великобританія оголосила надзвичайну ситуацію в сфері навколишнього середовища
Фото: EPA/UPG

Парламент Великобританії ухвалив рішення про оголошення надзвичайного стану в сфері навколишнього середовища та клімату. Незважаючи на очевидний крок на зустріч учасникам акцій протесту, це рішення юридично не зобов'язує уряд до дій, повідомляє "Бі-Бі-Сі".

Автор ініціативи, лідер лейбористів Джеремі Корбін, назвав рішення "величезним кроком вперед".

При цьому міністр навколишнього середовища Великобританії Майкл Гоув визнав, що з кліматом склалася "надзвичайна ситуація", але не підтримав вимоги лейбористів про оголошення надзвичайного стану.

"Ми зобов'язуємося працювати якомога ближче з країнами, які серйозно ставляться до припинення кліматичної катастрофи, і даємо зрозуміти президенту США Дональду Трампу, що він не може ігнорувати міжнародні угоди і дії щодо кліматичної кризи", - сказав Корбін.

Оголошення надзвичайної ситуації є однією з ключових вимог, що пред'являються до уряду екологічною групою "Повстання проти вимирання". Активісти почали протести в Лондоні в середині квітня, під час акцій протесту були затримані близько тисячі осіб. Минулого тижня учасники руху захопили музей природознавства в Лондоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram