ГоловнаСвіт

Ассанж не згоден на екстрадицію в Штати

Сьогодні лондонський суд вирішить, чи варто видавати Ассанжа на вимогу американців.

Ассанж не згоден на екстрадицію в Штати
Фото: EPA/UPG

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заявив у лондонському суді в четвер, що його робота захистила "багатьох людей", і відмовився погодитися на екстрадицію до Сполучених Штатів. Про це повідомляє Reuters.

Сполучені Штати звернулися з проханням про екстрадицію Ассанжа, якого звинувачують у змові з метою здійснення комп'ютерного втручання з максимальним покаранням п'ять років.

На попередньому слуханні у Вестмінстерському світовому суді на запитання, чи згоден Ассанж на екстрадицію в Штати, звинувачений сказав: "Я не хочу здаватися для екстрадиції. Я - журналіст, який здобув безліч нагород і захищає багатьох людей".

Сьогоднішнє засідання проходить по відеозв'язку. Напередодні Ассанж прибув до суду Саутуорк для участі в засіданні за звинуваченням у порушенні застави. Суд засудив його до 50 тижнів ув'язнення.

Нагадаємо, Ассанж переховувався в посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року, щоб уникнути екстрадиції до Швеції або Сполучених Штатів. На початку квітня він покинув посольство і відразу ж був заарештований.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram