ГоловнаСвіт

У результаті зіткнень у Венесуелі постраждала 71 людина

Мадуро заявив про придушення акцій протесту, Гуайдо - про продовження "операції Свобода".

У результаті зіткнень у Венесуелі постраждала 71 людина
Фото: EPA/UPG

Число постраждалих в результаті зіткнень прихильників опозиції з правоохоронцями в Венесуелі досягло 71 людину. Про це повідомляє телеканал CNN.

За даними телеканалу, всі вони доставлені в лікарню. 43 людини отримали поранення гумовими кулями, а двоє - вогнепальними. Ще у 25 постраждалих травми різного роду.

Сьогодні вранці президент Ніколас Мадуро заявив, що правоохоронці здолали демонстрантів і придушили заворушення на вулицях Каракаса. У той же час лідер опозиції, визнаний міжнародним співтовариством Хуан Гуайдо заявив, що почалася "фінальна частина операції "Свобода" і закликав своїх прихильників виходити на вулиці. Також Гуайдо закликав військових країни підтримати його і допомогти усунути Мадуро від влади.

Управління цивільної авіації США (FAA) заборонило американським авіакомпаніям літати над Венесуелою і наказало їх операторам покинути країну протягом 48 годин.

Нагадаємо, Венесуела переживає важку політичну кризу. Відразу після вступу Ніколаса Мадуро на пост глави держави на другий термін 22 січня 2019 року в країні почалися масові акції протесту. Наступного дня голова венесуельського парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни.

Більшість країн ЄС, а також США, Канада, Австралія, низка країн Латинської Америки визнали Гуайдо законним лідером держави. 2 квітня Законодавчі збори Венесуели позбавили Гуайдо депутатської недоторканності. У зв'язку з цим йому тепер загрожує затримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram