ГоловнаСвіт

Естонський міністр пішов у відставку через чутки про те, що він бив дружину

Чиновник і його гадана жертва заперечують це.

Естонський міністр пішов у відставку через чутки про те, що він бив дружину

Естонський міністр зовнішньої торгівлі та інформаційних технологій Марті Куузік (Marti Kuusik) пішов у відставку через звинувачення в домашньому насильстві.

Про це повідомили місцеві видання Delfi і Postimees.

Чутки про ймовірне насильство з боку Куузіка почали поширюватися з початку квітня, коли він став кандидатом у міністри. Він нібито роками тероризував свою колишню дружину Карін і фізично, і морально. Один з найсерйозніших випадків закінчився для неї переломом руки в січні минулого року.

Куузік це категорично заперечує, але, попри це, вирішив піти у відставку.

"Сьогодні подав голові партії Марту Хельме і прем'єр-міністру Юрі Ратасу заяву про відставку. Як і раніше, заявляю, що висунені мені звинувачення - наклеп, я не вдаюся до насильства. До жахливої атаки в ЗМІ, спрямованої проти мене, на цей момент додалося рішення прокуратури порушити кримінальну справу. У цьому випадку я не можу працювати на посаді міністра. Також не може нормально працювати і уряд. Хочу забезпечити уряду спокійну роботу і припинити нападки на мою партію. Також хочу врятувати мою сім'ю від психологічного терору в ЗМІ. Відмовляюся від посади міністра не тому, що звинувачення проти мене правдиві, а навпаки, щоб зосередитися на захисті в кримінальній справі і відновленні доброго імені", - повідомив Куузік.

Про непричетність Куузіка до недостойної поведінки повідомила журналістам і сама колишня його дружина Карін Куузік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram