ГоловнаСвіт

Помпео: Росія і у 2050 році буде намагатися втручатися в американські вибори

"Загроза втручання існує не тільки з боку Росії, а й Китаю, Ірану і недержавних діячів".

Помпео: Росія і у 2050 році буде намагатися втручатися в американські вибори
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео переконаний, що Росія і далі втручатиметься в американські вибори.

Про це він заявив головному редактору американського видання The Hill Бобу К'юсаку, передає "Голос Америки".

"Слід очікувати, що і 2050 року росіяни все ще робитимуть це", - сказав він.

При цьому Помпео зазначив, що втручання Росії у вибори "не є чимось новим".

"Безсумнівно, вони погрожували нашим виборам у 1974 році, вони втручалися у 80-х", - сказав держсекретар.

Помпео зазначив, що загроза втручання існує не тільки з боку Росії, а й Китаю, Ірану і недержавних діячів. Ці загрози можуть стосуватися не тільки виборів, а й діяльності інфраструктури, включаючи фінансову систему і телекомунікації.

На думку Помпео, стримувати РФ могла і повинна була адміністрація екс-президента США Барака Обами. "Адміністрація Обами мусила більше працювати, щоб стримувати російське втручання... Росіяни втрутилися. Це відбувалося перед виборами 2016 року, звичайно, вони мусили робити все можливе, щоб цьому запобігти", - сказав Помпео про адміністрацію Обами.

Нагадаємо, у квітні Міністерство юстиції США опублікувало доповідь спеціального прокурора Роберта Мюллера про підсумки розслідування втручання РФ у президентські вибори в США 2016 року. Доповідь опубліковано на сайті відомства. Спецпрокурор дійсно не знайшов доказів змови президента Дональда Трампа або його співробітників з Росією під час президентських виборів 2016 року. Однак самі звинувачення в російському втручанні у вибори в його звіті підтверджено.

У звіті Мюллера йдеться про два доведені епізоди втручання Росії у вибори - за допомогою "фабрики тролів" близького до Путіна бізнесмена Пригожина і хакерів, які зламали за наказом РФ сервери Демократичної партії і опублікували через WikiLeaks пошту виборчого штабу Гілларі Клінтон.

Раніше Трамп заявляв, що не боїться оприлюднення звіту. Однак пізніше він назвав розслідування можливої змови його кампанії з Кремлем "спробою державного перевороту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram