ГоловнаСвіт

У Казахстані на пост президента балотуються дев'ять чоловік

Серед них - чинний президент Токаєв. 

У Казахстані на пост президента балотуються дев'ять чоловік
Фото: EPA/UPG

У Казахстані 28 квітня о 18:00 за місцевим часом завершилося висунення кандидатів у президенти. Їх загальна кількість становить 9 осіб.

Про це пише Tengrinews.kz.

Серед тих, хто подав заяви, - чинний президент Касим-Жомарт Токаєв, висунутий керівною партією "Нур Отан".

Крім нього, у президенти балотуються журналіст Садибек Тугела (рух "Орли великого степу"), профспілковий діяч Амангельди Таспіхов (Федерація профспілок Казахстану), депутати Данія Еспаєва (партія "Ак жол") і Жамбил Ахметбеков (Комуністична партія), громадський діяч Жуматай Алієв (громадський рух "Народна демографія"), підприємець Талгат Ергалієв (Союз будівельників Казахстану), віце-міністр сільського господарства Толеутай Рахімбеков (партія "Ауил") і політичний і громадський діяч, журналіст Аміржан Косанов (націонал-патріотичний рух "Доля нації").

Висування кандидатів почалося 10 квітня і завершується о 18-й годині 28 квітня. Реєстрація кандидатів триватиме до 18-ї години 11 травня. Передвиборна агітація розпочнеться відразу після закінчення етапу реєстрації і завершиться за день до виборів.

Нагадаємо, що позачергові вибори президента Казахстану, у яких уперше не братиме участі Нурсултан Назарбаєв, призначено на 9 червня.

Беззмінний президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв покинув свій пост у березні 2019 року і передав владу голові Сенату Парламенту Касиму-Жомарту Токаєву.

Чергові вибори президента Казахстану мали відбутися 2020 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram