ГоловнаСвіт

На Шрі-Ланці затримали двох підозрюваних в організації вибухів у великодню неділю

Жертвами серії терактів стали понад 250 осіб.

На Шрі-Ланці затримали двох підозрюваних в організації вибухів у великодню неділю
Фото: EPA/UPG

Правоохоронні органи Шрі-Ланки затримали двох чоловіків, розшукуваних у справі про серії вибухів у великодню неділю 21 квітня. Про це повідомив місцевий інформаційний портал News First у неділю, 28 квітня.

Подробиці про особу затриманих не повідомляються. Відомо, що обидва були взяті під варту в окрузі Канді в Центральній провінції.

"Тим часом співробітники поліції розпочали обшуки на базі місцевого ісламістського угруповання "Джамаат ат-Таухід аль-Ватанія" ("національне єднання"), на яке уряд поклав відповідальність за напади", - пише Німецька хвиля.

Вибухи в трьох п'ятизіркових готелях у Коломбо, а також в трьох католицьких храмах прогриміли 21 квітня майже одночасно. Пізніше з'явилася інформація про сьомий і восьмий вибух - один з них був влаштований смертником, коли поліція прийшла до нього з обшуком, а ще один - у зоопарку в передмісті Коломбо. Крім того, було знешкоджено вибуховий пристрій поблизу найбільшого в країні аеропорту Бандаранаайк.

Уряд в Коломбо заявив про "новий характер тероризму". Жертвами терактів, скоєних у великодню неділю за західним календарем, стали понад 250 людей, близько 500 отримали поранення. Серед загиблих - понад 30 іноземців.

У ніч на 23 квітня влада Шрі-Ланки ввела в країні режим надзвичайного стану.

26 квітня президент країни Майтріпала Сірісена заявив, що лідер "Джамаат ат-Таухід аль-Ватанія" був убитий під час одного з недільних нападів. Водночас джихадистське угруповання "Ісламська держава" взяло відповідальність за серію вибухів на себе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram