ГоловнаСвіт

Папа Франциск пожертвував півмільйона доларів для мігрантів у Мексиці

Гроші розподілять на 16 мексиканських єпархій.

Папа Франциск пожертвував півмільйона доларів для мігрантів у Мексиці
Папа Римский Франциск
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск пожертвував 500 тисяч доларів на потреби мігрантів у Мексиці. Про це йдеться в заяві католицької церкви.

В оприлюдненій Ватиканом заяві йдеться, що останніми місяцями тисячі людей прибули до Мексики із Сальвадору, Гондурасу, Гватемали, подолавши 4000 кілометрів пішки або на саморобному транспорті.

"Чоловіки і жінки, часто з маленькими дітьми, тікають від бідності і насильства, сподіваючись на краще майбутнє в Сполучених Штатах. Однак, американський кордон залишається закритим для них. Близько 75 тисяч мігрантів з Гондурасу, Сальвадору і Гватемали, які прибули в Мексику в караванах, не можуть потрапити до Сполучених Штатів і перебувають без будинку або засобів до існування", - йдеться в заяві.

Всі кошти розподілять на 27 проектів у 16 єпархіях і релігійних спільнотах Мексики. Зокрема, вони підуть на житло, продовольство та інші необхідні речі для мігрантів.

Наголошується, що церква приймає тисячі мігрантів в готелях всередині єпархій чи релігійних громад, забезпечуючи їх предметами першої необхідності, від житла до одягу.

Нагадаємо, з жовтня минулого року десятки тисяч нелегалів - вихідців з країн Латинської Америки - збираються в каравани і перетинають Мексику в надії потрапити на територію США. Президент США Дональд Трамп неодноразово погрожував повністю або частково закрити кордон з Мексикою, якщо Мехіко не зупинить потік нелегальних іммігрантів, які прагнуть потрапити в США.

Трамп закликав виділити $5,7 млрд на стіну з Мексикою. Боротьба Конгресу проти будівництва стіни в грудні-лютому призвела до шат-дауну уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram