ГоловнаСвіт

На саміті в Китаї підписали контракти на 64 млрд доларів

У форумі брали участь 40 глав держав і представники понад 100 країн.

Лідери країн на форумі "Один пояс - один шлях" у Пекіні, квітень 2019
Фото: EPAUPG
Лідери країн на форумі "Один пояс - один шлях" у Пекіні, квітень 2019

Учасники форуму "Один пояс - один шлях" підписали в Пекіні контракти на загальну суму понад 64 млрд доларів. Про це в суботу, 27 квітня, повідомив голова КНР Сі Цзіньпін на прес-конференції за підсумками заходу, передає Німецька хвиля.

Водночас глава КНР не уточнив ні характеру угод, ні інформацію про країни, що уклали їх.

"У форумі в китайській столиці брали участь 40 глав держав і урядів, десятки міністрів і представники понад 100 країн світу. На заході були присутні, зокрема, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш", - йдеться в повідомленні.

В оприлюдненій пізніше спільній заяві світові лідери і міжнародні організації наголосили, що досягли "значного прогресу", зробили внесок у поліпшення зв'язків між окремими державами і "підвищення рівня життя по всьому світу".

Перший такий форум пройшов у 2017 році.

Концепція "Нового шовкового шляху" покликана сприяти створенню нових торгово-транспортних коридорів із залученням більш ніж 60 країн Центральної Азії, Європи та Африки.

Раніше повідомлялося, що президент Білорусі Олександр Лукашенко достроково покинув саміт у Китаї через негласний конфлікт з президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram