ГоловнаСвіт

На Шрі-Ланці відбулося ще три вибухи і перестрілка при затриманні підозрюваних

Інформації про постраждалих на цей момент немає.

На Шрі-Ланці відбулося ще три вибухи і перестрілка при затриманні підозрюваних
Фото: EPA/UPG

На сході Шрі-Ланки в місті Калмунай прогриміли три вибухи, а також відбулася перестрілка. В результаті антитерористичної операції, яка сьогодні проходить в країні, затримані 70 осіб з числа 140 підозрюваних у причетності до недільних терактів. Про це повідомляє CNN.

Інформації про жертви на цей момент немає.

До антитерористичної операції залучено 6 междунардних агентств. Сьогодні правоохоронці проводять пошукові рейди і обшукують "кожне домогосподарство", повідомив президент країни Майтріпала Сірісена. Під час обшуку в п'яти будинках виявлені прапори "Ісламської держави" і заготовки для бомб.

В країні зберігається режим надзвичайного стану і комендатська година. У зв'язку з трагедією в ці вихідні в храмах скасували богослужіння. Раніше влада Шрі-Ланки попередила про загрозу терактів у мечетях острова, в зв'язку з цим вжито додаткових заходів безпеки.

Крім того, посольство США попередило, що в майбутні вихідні можуть виникнути нові атаки на Шрі-Ланці на релігійні будівлі.

Нагадаємо, в неділю, 21 квітня, на Шрі-Ланці сталося 8 вибухів, в тому числі - в католицьких храмах під час ранкової служби і в п'ятизіркових готелях. Кілька вибухів здійснили смертники. В результаті теракту загинули 253 людини, понад 400 отримали поранення. Відповідальність за атаку взяли на себе терористи "Ісламської держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram