ГоловнаСвіт

Понад тисяча нелегальних мігрантів утекли із центру затримання в Мексиці

Половина через деякий час повернулася.

Понад тисяча нелегальних мігрантів утекли із центру затримання в Мексиці
Фото: http://ukranews.com

Не менш ніж 1300 нелегальних імігрантів утекли з центру затримання в місті Тапачула на півдні Мексики. Втечі передував масовий бунт, протягом якого затримані протестували проти умов перебування в центрі - заклад не розрахований на таку велику кількість людей. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Більшість мігрантів - вихідці з Куби. Через деякий час після втечі близько 700 осіб повернулися в центр, місце перебування ще 600 нелегалів залишається невідомим.

За даними ЗМІ, центр у Тапачулі розрахований на 900 осіб, проте чисельність осіб, яких утримують у ньому, часом сягала трьох тисяч. У центрі вже тричі, зокрема й напередодні, спалахували бунти.

З жовтня минулого року десятки тисяч нелегалів - вихідців з країн Латинської Америки - збираються в каравани і перетинають Мексику, сподіваючись потрапити на територію США. Президент США Дональд Трамп неодноразово погрожував повністю або частково закрити кордон з Мексикою, якщо Мехіко не зупинить потік нелегальних іммігрантів, які прагнуть потрапити в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram