ГоловнаСвіт

Трамп не здивований справою про втручання України у вибори президента США і чекає на реакцію прокурора

"Я поклався б на генпрокурора, і подивимося, що він скаже про це", - сказав президент США.

Трамп не здивований справою про втручання України у вибори президента США і чекає на реакцію прокурора

Президент США Дональд Трамп не здивований справою про можливе втручання української влади у американські вибори 2016 року й очікує реакції на нього генерального прокурора США Вільяма Барра.

Про це він заявив в інтерв'ю американському телеканалу Fox News.

"Питання України виглядає дуже цікаво. Я зовсім недавно говорив з новим президентом і привітав його з приголомшливими перегонами, неймовірною кампанією, великий несподіваною перемогою - 75% голосів. Але це виглядає важливо. Я не здивований", - сказав Трамп.

Ведучий зазначив, що Україна пропонує США ознайомитися з матеріалами справи і запитав у Трампа, чи хотів би він, щоб американці теж побачили цю інформацію. "Думаю, так", - відповів президент США.

"У нас відмінний новий генеральний прокурор. Він виконав прекрасну роботу за дуже короткий проміжок часу. Він дуже розумний і непохитний. Я поклався б на нього, і думаю, він хотів би побачити це. Люди обговорюють цю ситуацію з Україною вже давно. Я поклався б на генпрокурора, і подивимося, що він скаже про це", - сказав Трамп.

Раніше в інтерв'ю іншому виданню Трамп повідомив, що Барр вивчає інформацію про "злив" українською владою інформації про тодішнього голову виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта. У березні генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що українські правоохоронці розслідують можливе втручання української влади у вибори в США - зокрема директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

В НАБУ у відповідь звинуватили Луценка в "абсурдній спробі дискредитувати" Бюро.

Нагадаємо, 18 квітня в США опублікували доповідь Мюллера про "російську справу" - про втручання у вибори 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram