ГоловнаСвіт

У Владивостоку почалася зустріч Путіна і Кім Чен Ина

Бронепоїзд північнокорейського лідера прибув до Росії напередодні.

Фото: EPA/UPG

У російському Владивостоку сьогодні проходить зустріч президента Росії Володимира Путіна з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. Про це пише "Радіо Свобода".

Переговори триватимуть близько чотирьох годин. Спочатку Путін і Кім поговорять тет-а-тет, після чого відбудуться переговори в розширеному складі за участю делегацій двох країн. Однією з головних тем зустрічі називають денуклиаризацію Корейського півострова, а також перспективи розвитку двосторонніх відносин.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Перед розмовою за зачиненими дверима Путін привітав зусилля Кім Чен Ина з розвитку міжкорейського діалогу і нормалізації відносин з США.

Зміст переговорів не розголошують. Кремль уже підтвердив, що за підсумками зустрічі лідерів не буде ні спільних заяв, ані підписання документів. Однак очікують, що президент Росії вийде до журналістів, щоб поділитися враженнями від саміту.

Нагадаємо, в лютому в Ханої відбувся другий саміт КНДР і США. На ньому обговорювали повне припинення ядерної програми КНДР в обмін на зняття всіх американських санкцій проти Пхеньяна. Зустріч закінчилася невдачею – Дональд Трамп і Кім Чен Ин не підписали спільної декларації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram