ГоловнаСвіт

Китай офіційно оголосив про арешт колишнього глави Інтерполу

Мен Хунвей фактично позбавлений волі вже півроку.

Китай офіційно оголосив про арешт колишнього глави Інтерполу
Глава Интерпола Мэн Хунвей
Фото: South China Morning Post

Влада Китаю через півроку після затримання колишнього глави Інтерполу Мен Хунвея видала офіційний ордер на арешт цього колись впливового китайського політика.

Верховна прокуратура КНР в середу, 24 квітня, повідомила, що Мен Хунвей заарештований за підозрою в корупції кілька днів тому, передає DW.

Фактично Мен Хунвей позбавлений волі ще з осені. Тоді він був затриманий після приїзду з Франції в КНР і взятий "під нагляд". У березні колишнього заступника міністра громадської безпеки виключили з лав компартії і передали його справу в прокуратуру. У Китаї така процедура неминуче призводить до пред'явлення звинувачень і винесення обвинувального вироку, зазначає агентство dpa.

Мен Хунвей звинувачується в зловживанні службовим становищем і владою в особистих цілях і нехтуванні партійними принципами, а також в тому, що він витрачав державні кошти на фінансування "екстравагантного стилю життя" своєї сім'ї.

Дружина Мен Хунвея у Франції подала заяву про зникнення свого чоловіка, оскільки вона нічого не чула про нього з того часу, як він поїхав в Китай. Світова спільнота розкритикувала той факт, що китайська влада без будь-якого попереднього повідомлення вивела з гри китайського главу Інтерполу.

Мен Хунвей був призначений на посаду президента Інтерполу в 2016 році. До цього він обіймав посаду заступника міністра громадської безпеки КНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram