ГоловнаСвіт

США перекинули в Європу стратегічні розвідувальні літаки U2

Про мету перекидання літаків цього типу в Європу поки що не повідомляють.

США перекинули в Європу стратегічні розвідувальні літаки U2
Фото: wikipedia.org

Два американські стратегічні висотні розвідувальні літаки U2S у вівторок після трансатлантичного перельоту з континентальної частини США здійснили посадку на передовій авіабазі Ферфорд у Великобританії.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на європейські ЗМІ.

В Англію з авіабази Біл у Каліфорнії прибули літаки з бортовими номерами 80-1071 і 80-1094 і позивними DRAGON86 і DRAGON88 відповідно.

Офіційно про мету перекидання американських літаків цього типу в Європу не повідомляють.

Донедавна авіабаза Ферфорд використовувалася для перекидання літаків U2S, здатних виконувати завдання на висотах понад 21 тис. метрів, на Близький Схід.

З метою проведення розвідки біля кордонів Росії Пентагон зараз в основному використовує літаки ВПС США RC-135 у різних модифікаціях, далекі безпілотники RQ-4B, а також патрульні протичовнові літаки P-8A Poseidon, розміщені в Європі.

Як відомо, 1 травня 1960 року літак ВПС США U-2 більш ранньої модифікації, пілотований Френсісом Паверсом, який виконував політ над територією Радянського Союзу, збили в районі Свердловська зенітно-ракетним комплексом С-75 військ ППО СРСР. Американський льотчик покинув літак, після приземлення його затримали, звинуватили у шпигунстві і засудили.

Нагадаємо, раніше, в березні, США перекинули в Європу шість стратегічних бомбардувальників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram