ГоловнаСвіт

Нетаньягу зібрався назвати на честь Трампа селище на Голанах

Ізраїльський прем'єр придумав, як віддячити президенту США.

Нетаньягу зібрався назвати на честь Трампа селище на Голанах

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу хоче назвати на честь президента США Дональда Трампа один з населених пунктів на Голанах.

Так він має намір віддячити Трампу за визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами.

"Я перебуваю на прекрасних Голанських висотах. Всі ізраїльтяни були глибоко зворушені, коли президент Трамп ухвалив історичне рішення визнати суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами. Тому після свята Песаха я маю намір подати уряду резолюцію про присвоєння новій громаді на Голанських висотах імені президента Дональда Трампа", - заявив Нетаньягу у зверненні 23 квітня.

Цю обіцянку Нетаньягу дав під час відпочинку з родиною на Голанах. У цій поїздці його супроводжують дружина і сини Яїр і Авнер. 22 квітня члени сім'ї ізраїльського прем'єра відвідали старовинну синагогу в Кфар-Нахум, а потім заповідник Гамла на Голанських висотах, пише newsru.co.il.

Нагадаємо, 25 березня Трамп підписав декларацію про визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами. Церемонія пройшла в Білому домі в присутності Нетаньягу.

З 1944 по 1967 рік Голанські висоти входили до складу Сирії, проте Ізраїль захопив дві третини цих територій під час Шестиденної війни 1967 року. У 1981 році влада Ізраїлю в односторонньому порядку проголосила свій суверенітет над цією територією. Це не визнали ні світове співтовариство, ні Рада Безпеки ООН, які постійно закликають повернути територію Сирії та стверджують, що всі ізраїльські правові акти щодо Голанських висот не є легітимними.

Україна не визнаватиме суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram