ГоловнаСвіт

Противники змін клімату захопили Музей природознавства в Лондоні

Раніше члени руху Extinction Rebellion влаштовували голий протест у парламенті.

Активісти руху Extinction Rebellion ("Повстання проти вимирання") захопили кілька залів знаменитого лондонського Музею природознавства. Так почався другий тиждень акцій протесту, пов'язаних з глобальним потеплінням, що проходять по всьому місту, передає ВВС.

Фото: twitter.com

Майже сто осіб вляглися на підлогу під скелетом синього кита в одному з музейних залів. До цього моменту з початку організованих протестів уже більш ніж тисяча їх учасників по всьому Лондону були заарештовані поліцією.

Акція в музеї заявлена в форматі "мертвого протесту" - коли учасники нерухомо лежать на землі, зображуючи мертві тіла.

Фото: twitter.com

Протестувальники сподіваються, що акція приверне увагу громадськості до проблеми "шостого масового вимирання" - так вони називають сучасне зникнення деяких видів тварин, натякаючи на п'ять основних відомих науці глобальних катастроф, під час яких вимирала значна частина тодішнього біорізноманіття планети.

Більшість учасників понеділкової акції припинили її через півтори години після початку. Однак деякі з активістів, з обличчями, розфарбованими червоною фарбою і одягнені в мантії і вуалі, взяли участь у перформансі в тому ж залі під класичну музику.

Раніше члени руху Extinction Rebellion перекривали мости, розливали штучну кров на Даунінг-стріт, пікетували штаб-квартиру Бі-бі-сі та роздягалися в парламенті.

Активісти заявляють, що вони хочуть домогтися зменшення шкідливих викидів в атмосферу до 2025 року під контролем громадськості, а також вимагають від уряду "говорити правду про зміну клімату".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram