ГоловнаСвіт

H&M планує продавати секонд-хенд

До 2030 року компанія має намір перейти на 100% чисті екологічні матеріали.

H&M планує продавати секонд-хенд
Фото: www.shopwestfarms.com

Компанія H&M зацікавилася розвитком сегмента секонд-хенду. Перший онлайн-магазин вживаного одягу буде запущений в пілотному режимі на сайті особистого бренду H&M - Other Stories.

Надалі компанія планує поширити ініціативу на інші бренди і магазини, повідомляє Ukrainian Retail Association.

H&M також планує запустити програму, в рамках якої покупці зможуть побачити фабрику, на якій була виготовлена та чи інша річ з відділу секонд-хенду, дізнатися більше про тканини, технології і матеріали, які були використані при її створенні.

Крім того, до 2030 року H&M має намір перейти на 100% чисті екологічні матеріали.

"Рішення приділити пильну увагу секонд-хенду позитивно позначиться на політиці H&M - компанія прагне прийти до повністю безвідходної моделі виробництва і реалізації товарів. Представники компанії вважають, що експеримент закінчиться вдало і незабаром відділи секонд-хенду з'являться у всіх магазинах бренду", - йдеться в повідомленні.

У світі спостерігається зростання попиту на старі речі, оскільки все більше покупців замислюються про охорону навколишнього середовища. Очікується, що в найближчі п'ять років оборот ринку секонд-хенд збільшиться вдвічі і становитиме понад 51 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram