ГоловнаСвіт

Бездомні парижани прийшли до Нотр-Даму з вимогою даху над головою

Акція пройшла без пригод.

Бездомні парижани прийшли до Нотр-Даму з вимогою даху над головою
Фото: EPA/UPG

У Франції близько 50 бездомних активістів вийшли з плакатами до собору Паризької Богоматері. Вони вигукували гасло "Нам теж потрібен дах" у зв'язку зі збором пожертвувань на відновлення собору. Про це повідомляє Associated Press.

Учасники акції тримали в руках плакати "Один мільярд за 24 години. Бездомні = 0" і виступали проти бізнесмена Бернара Арно, голови групи компаній Louis Vuitton Moet Hennessy, який раніше пообіцяв виділити 200 мільйонів євро на відновлення собору. Другий слоган бездомних - "Собору потрібен дах, і нам теж".

Поліція Парижа спостерігала за мирним протестом і не заважала активістам.

Паризький єпископ Мішель Апеті у відповідь на акцію заявив міській владі, що політику щодо бідних потрібно переглянути і знайти місце і для бідних людей, а поки цього не сталося "вони можуть знайти будинок в Нотр-Дамі - церква завжди надасть їм притулок і тепло й ніколи не вижене геть".

Нагадаємо, 15 квітня в результаті пожежі у соборі Паризької Богоматері обрушилися шпиль і частина покрівлі. Після цього французька влада оголосила про збір коштів для відновлення собору. Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв реконструювати Нотр-Дам за п'ять років. Кошти на реконструкцію собору запропонували кілька французьких мільярдерів, в першу добу було задекларовано понад 600 млн євро на відновлення храму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram