ГоловнаСвіт

Лондонська поліція затримала більш ніж 1000 прихильників

Для руху транспорту знову відкрили міст Ватерлоо.

Лондонська поліція затримала більш ніж 1000 прихильників
Фото: EPA/UPG

Британська поліція заявила, що 1065 осіб було затримано з моменту початку масових акцій протесту проти зміни клімату в Лондоні тиждень тому. Про це повідомляє Аssociated Рress.

Група "Повстання проти вимирання" вимагає від уряду зробити пріоритетом боротьбу зі зміною клімату. Зокрема, її учасники хочуть змусити британський уряд скоротити викиди парникових газів до нуля до 2025 року. 53 із затриманих пред'явлено звинувачення в кримінальних злочинах.

Поліція повідомляє, що міст Ватерлоо знову відкритий для транспортних засобів після того, як демонстранти зайняли його минулого понеділка. Влада заявляє, що днями було очищено місця протесту на Оксфорд-стріт і Парламентській площі.

Нагадаємо, протести в Лондоні почалися минулого понеділка, 15 квітня. Їх очолює кліматична група Extinction Rebellion, які планують провести демонстрації в 33 країнах найближчим часом. 20 квітня кількість затриманих активістів, які виступають проти забруднення навколишнього середовища, сягнула 715 осіб. Тоді 28 затриманим було висунуто звинувачення після скоєння заворушень біля мосту Ватерлоо, Парламентської та Оксфордської площі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram