ГоловнаСвіт

У Грузії під час акції проти будівництва ГЕС постраждали 40 осіб

Велика частина постраждалих - поліцейські.

У Грузії під час акції проти будівництва ГЕС постраждали 40 осіб
Фото: 1TV.GE

Поблизу грузинського села Біркіані відбулися протести будівництва малої ГЕС на річці Алазані в Панкіській ущелині. Під час сутичок з поліцією постраждали близько 40 осіб, більша частина з них - поліцейські. Були пошкоджені більше десятка машин і спецтехніка, три автомобілі повністю згоріли.

Про це пише Newsgeorgia.

Близько 300 жителів Панкіської ущелини 21 квітня вранці зібралися біля села Біркіані на акцію проти ГЕС на річці Алазані. Грузинська влада відправила до місця будівництва поліцію і спецназ.

Упродовж дня ситуація в Панкіській ущелині загострювалася декілька разів. Між учасниками акції і поліцією періодично відбувалися сутички. Маніфестанти кидали в силовиків палиці та каміння. У відповідь поліція застосовувала сльозогінний газ і гумові кулі.

У результаті цих сутичок було пошкоджено декілька цивільних машин, а також поліцейські автомобілі. Крім того, демонстранти підпалили екскаватор, що належить компанії, яка повинна здійснювати будівельні роботи.

Під час сутичок постраждали понад 40 осіб, більшість із них - поліцейські. Частину доправили в лікарні Телаві, іншим постраждалим надали допомогу на місці.

Жителі Панкіської ущелини побоюються, що будівництво ГЕС негативно позначиться на навколишньому середовищі, і вони будуть змушені покинути свої домівки. Тим часом влада заявляє, що ГЕС потужністю 5 мВт не може негативно впливати на навколишнє середовище і створити будь-які загрози для місцевих жителів.

Після переговорів з учасниками акції міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Гахар відкликав спецназ і заявив, що будівництво ГЕС почнеться тільки в разі згоди 90% населення. Також він пообіцяв, що всіх учасників акції, нападників на поліцейських, буде притягнуто до відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram