ГоловнаСвіт

Волкер передав Зеленському привітання від Трампа і подякував Порошенку (оновлено)

Спецпредставник США пообіцяв і далі підтримувати Україну.

Волкер передав Зеленському привітання від Трампа і подякував Порошенку (оновлено)
Курт Волкер
Фото: youtube.com

Президент США Дональд Трамп привітав шоумена Володимира Зеленського з перемогою на виборах Президента і запевнив у подальшій підтримці України.

Про це повідомив спецпредставник США Курт Волкер.

"Президент Трамп подзвонив, щоб привітати Володимира Зеленського з перемогою на виборах і український народ з мирними і демократичними виборами. Ми будемо і надалі підтримувати зусилля України у відновленні її територіальної цілісності і в протидії агресії", - написав Волкер у своєму Twitter.

Також він зазначив, що США вдячні Петрові Порошенку за мужність у керівництві України у тяжкий час, прихильність до демократичних інститутів і прийняття волі українського народу.

Оновлення. У повідомленні Білого Дому, частину тексту якого оприлюднив журналіст Стів Герман у своєму Twitter, також ідеться про підтримку України з боку США і співпрацю.

"Президент Трамп наголосив на непохитній підтримці Сполученими Штатами українського суверенітету і територіальної цілісності - у її міжнародно визнаних кордонах - і висловив своє зобов'язання працювати з переможцем на виборах Володимиром Зеленським та українським народом над імплементацією реформ, які зміцнять демократію, підвищать добробут і викорінять корупцію", - заявляє Білий Дім.  

Нагадаємо, в неділю, 21 квітня, в Україні відбувся другий тур президентських виборів. За даними екзит-полів, Зеленський виграв вибори президента України з величезним відривом.

Лідера "Кварталу 95" підтримали понад 70% виборців, чинного президента - більш ніж 24%.

Раніше Зеленського привітали президент Франції Еммануель Макрон і президент Анджей Дуда, який запросив його відвідати Польщу, а також генсек НАТО і голова Євроради. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram