ГоловнаСвіт

У Шрі-Ланці затримали сімох підозрюваних в організіції вибухів

По всій країні введено комендантську годину.

У Шрі-Ланці затримали сімох підозрюваних в організіції вибухів

Семеро людей затримані за підозрою в причетності до серії вибухів у Шрі-Ланці, в результаті яких було вбито і поранено сотні людей.

Про це повідомив заступник міністра оборони країни Руван Вієвардене, передає Deutsche Welle.

Вієвардене назвав те, що трапилося, "терористичним інцидентом", за яким стоять "екстремістські угруповання". За даними поліції, кількість жертв перевищила 200 осіб.

Вієвардене також повідомив про введення комендантської години по всій країні з 18 години за місцевим часом. Раніше надійшли повідомлення про те, що в Шрі-Ланці заблоковані соціальні мережі.

Нагадаємо, за даними поліції, терористи-смертники брали участь як мінімум у двох з восьми нападів, в результаті яких у великодню неділю загинули понад 200 осіб і ще близько 450 були поранені. Вибухи в трьох п'ятизіркових готелях в Коломбо, а також в трьох католицьких храмах прогриміли майже одночасно. У церквах вибухи сталися тоді, коли віруючі зібралися на великоднє богослужіння.

Пізніше надійшла інформація про сьомий і восьмий вибух. За повідомленням поліції, восьмий вибух влаштував смертник, коли поліція прийшла з обшуком у його будинок в північній частині Коломбо. В результаті вибуху зруйновано верхній рівень будівлі, загинули троє поліцейських.

Католики становлять лише 6% населення переважно буддистської Шрі-Ланки, проте вони вважаються об'єднувальною силою в країні, оскільки членами католицької церкви є і таміли, і сингали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram