ГоловнаСвіт

На Шрі-Ланці від вибухів під час великодньої служби загинули понад 130 осіб (оновлено)

Повідомляється про більш ніж 400 постраждалих.

Фото: EPA/UPG

На Шрі-Ланці сьогодні вранці сталася серія вибухів у католицьких храмах під час великодньої служби, на цю мить відомо про загибель не менш ніж 10 осіб. Про це повідомляє агентство Reuters.

Повідомляється щонайменше про чотири вибухи в столиці країни Коломбо і сусідньому місті Негомбо: два з них сталися в католицьких церквах і два - в готелях. За попередніми даними, в результаті вибухів загинули не менш ніж десять осіб, понад 50 отримали поранення.

Фото: EPA/UPG

Жодна з терористичних організацій не заявляла про свою відповідальність за вибухи.

Оновлення. За даними британської служби BBC, пролунало 6 вибухів: три в готелях і три в церквах. Зокрема, в церквах, розташованих в містах Коччкаде, Негомбо і Баттікалоа. Всі готелі, в яких сталися вибухи, розташовані в Коломбо.

За оновленими даними, жертвами вибухів стали щонайменше 100 осіб, кількість постраждалих перевищує дві сотні.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Оновлення. За даними агентства Reuters, кількість постраждалих перевищила 400 осіб, кількість загиблих - 138 осіб, хоча місцеві ЗМІ повідомляють про понад 160 жертв.

Оновлення 11:40. Прем'єр-міністр Шрі-Ланки Раніл Вікремесінге скликав вищих військових чиновників Шрі-Ланки на екстрене засідання Ради національної безпеки. Офіційно кількість жертв на цю мить - 138 осіб, інформацію про 160 і більше жертв поліція не підтвердила.

Теракти у великодню неділю чиновник назвав найгіршими за останні 10 років - відтоді, як закінчилася громадянська війна. Щонайменше два вибухи вчинили терористи-смертники, про решту на цю мить інформації немає.

Раніше Вікремесінге написав у Твіттері, що "уряд робить негайні кроки для стримування ситуації".

Нагадаємо, в середині березня в новозеландському місті Крайстчерч озброєні люди під час п'ятничної молитви напали на дві мечеті - "Аль-Нур" в центральній частині міста і мечеть в передмісті Лінвуд. Під час нападу загинули 50 осіб. Підозрюваним в організації нападу вважають 28-річного австралійця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram