ГоловнаСвіт

Reuters: "Роснефть" допомагає Венесуелі оминати санкції США

Росія забезпечує режим Мадуро валютними надходженнями.

Reuters: "Роснефть" допомагає Венесуелі оминати санкції США
Фото: EPA/UPG

Венесуела отримує гроші від продажу нафти, оминаючи санкції США за допомогою російської державної корпорації "Роснефть".

Про це пише Reuters із посиланням на джерела.

За інформацією агентства, венесуельська компанія PDVSA передає "Роснефти" свої рахунки від продажу нафти. Період оплати в таких угодах становить від 30 до 90 днів, проте російська компанія перераховує гроші негайно. "Роснефть" оплачує венесуельську нафту зі знижкою, а згодом отримує її повну вартість від кінцевого покупця.

У схемі запропонували брати участь декільком енергетичним компаніям, у тому числі індійській Reliance Industries Ltd, найбільшому з клієнтів, які купують нафту у Венесуели за готівку. У березні індійська компанія купила майже 40% венесуельської нафти, відправленої на експорт.

Представник Reliance Industries підтвердив, що вона платила російським і китайським компаніям за постачання венесуельської нафти. Він зазначив, що компанія обговорює ці угоди з американським Держдепартаментом на предмет їх відповідності санкціям США.

Нагадаємо, США ввели санкції проти PDVSA в січні 2019 року з метою паралізувати експорт нафти з Венесуели і позбавити валютних надходжень режим президента Ніколаса Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram