ГоловнаСвіт

"Жовтим жилетам" заборонили протестувати біля Нотр-Дам де Парі

Поліція побоюється, що архітектурний об'єкт після пожежі занадто крихкий.

"Жовтим жилетам" заборонили протестувати біля Нотр-Дам де Парі
Фото: EPA\UPG

Паризька поліція заборонила учасникам руху "жовтих жилетів" протестувати біля собору Паризької Богоматері. Про це повідомляє The local.

Повідомляють, що в суботу в "жовтих жилетів" запланована чергова демонстрації. Їх попередили про те, що збиратися біля згорілого Нотр-Дам де Парі не можна, оскільки будівля зараз дуже крихка і може зазнати руйнування.

Заборона буде діяти весь день у суботу, йдеться в заяві поліції.

Також зберігаються заборони на протести на Єлисейських полях і в околицях президентського Єлисейського палацу.

Нагадаємо, акції протесту "жовтих жилетів" традиційно проводять по суботах. Вони почалися в листопаді 2018 року. Учасники прагнуть привернути увагу влади до своїх фінансових труднощів. Восени-взимку демонстрації були найбільш багатолюдними, траплялися масштабні сутички з поліцією.

З грудня 2018 року протести почали вщухати завдяки оголошеним президентом Франції Еммануелем Макроном заходам з підтримки малозабезпечених. Цієї суботи відбудеться перша акція з тих пір.

Масштабна пожежа в соборі Паризької Богоматері сталася ввечері 15 квітня. Кам'яна частина собору - 850-річна готична будівля - вціліла. Частину цінностей вдалося врятувати відразу - зокрема, з охопленої вогнем будівлі винесли декілька найбільших реліквій християн - Терновий вінець Христа, туніку святого Людовіка і кілька картин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram