ГоловнаСвіт

У Північній Ірландії під час заворушень убили журналістку

Поліція розглядає інцидент як терористичний акт.

У Північній Ірландії під час заворушень убили журналістку
Фото: LinkedIn

У Північній Ірландії в результаті масштабних заворушень у місті Деррі ввечері в четвер, 18 квітня, застрелили 29-річну журналістку Лайре Маккі.

Про це пише BBC.

Поліція повідомила, що розглядає інцидент як терористичний акт, здійснений, імовірно "Новою ІРА".

Подія трапилася близько 23:00 за місцевим часом. Невідомий чоловік скоїв кілька пострілів у бік поліції. Маккі була поранена і померла дорогою в лікарню.

Заворушення сталися в районі Крегган через поліцейські рейди напередодні пасхального вікенду, коли ірландські католики-націоналісти згадують про повстання проти британців у Дубліні в 1916 році. Учасники заворушень закидали правоохоронців пляшками із запальною сумішшю.

Ірландська республіканська армія - організація, яка має за мету об'єднання Північної Ірландії, що входить до Великобританії, з незалежною республікою Ірландія. Організація існує з 20-х років XX століття, з моменту війни за незалежність Ірландії. З 1968-го по 1997 рік включно вона і її прихильники здійснили понад десять тисяч терористичних атак і їх спроб на території Великобританії - і склала зброю. У тому ж році незгодні члени організації сформували угруповання "Справжня ІРА", яка діє дотепер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram