ГоловнаСвіт

Президент Естонії в Москві поговорила з Путіним про Україну

Керсті Кальюлайд виклала позицію своєї країни "із позицій Європейського Союзу".

Президент Естонії Керсті Кальюлайд, яка приїхала в Москву на церемонію відкриття будівлі посольства Естонії в Москві після реконструкції, зустрілася з президентом Росії Володимиром Путіним. Вони обговорили двосторонні та міжнародні відносини, зокрема ситуацію в Україні та Грузії, повідомляє естонське видання Рostimees.

Зустріч Керсті Кальюлайд і Володимира Путіна в Москві
Фото: delfi.ee
Зустріч Керсті Кальюлайд і Володимира Путіна в Москві

"Ми говорили про ситуацію в Україні, говорили про ситуацію в Грузії. Я сказала, що в обох країнах я була на лініях конфлікту і говорила з людьми через колючий дріт і через шлагбауми. Ми обговорили, якими могли б бути в майбутньому сценарії вирішення цих конфліктів. Природно, я на кожному кроці підкреслювала позицію Європейського Союзу, яку Естонія обстоює як країна-член ЄС", - заявила Кальюлайд на прес-конференції.

Також сторони обговорили тематику Nord Stream 2. Президент Естонії зазначила, що пояснила Путіну плани Естонії про вихід з російської електромережі.

"Я сказала, що побудоване 1960 року з'єднання потребує ґрунтовної реконструкції, і нам простіше й дешевше зробити цю роботу в західному напрямку, щоб приєднатися до розподільних мереж Центральної Європи, оскільки такі проекти підтримує ЄС", - зазначила Керсті Кальюлайд.

Нагадаємо, в травні 2018 року президент Естонії відвідала Донбас. Це був перший візит глави іноземної держави в зону бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram