ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин зустрінеться з Путіним до кінця квітня

Лідер КНДР відправиться в РФ на власному бронепоїзді.

Кім Чен Ин зустрінеться з Путіним до кінця квітня
Лидер КНДР Ким Чен Ын
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін найближчим часом зустрінеться з лідером КНДР Кім Чен Ином.

"На запрошення Володимира Путіна голова Держради КНДР Кім Чен Ин відвідає РФ з візитом у другій половині квітня", - йдеться на сайті Кремля.

Запланований візит в РФ стане першим для Кім Чен Ина - раніше в Росії він ніколи не був, зазначає Інтерфакс. Його батько Кім Чен Ір, навпаки, неодноразово приїжджав у РФ на спеціальному броньованому поїзді: в 2001, 2002 і 2011 роках. Під час останнього візиту Кім Чен Ір відвідав не Москву, як до цього, а Улан-Уде.

Раніше в четвер агентство "Ренхап" з посиланням на джерела повідомило, що Кім Чен Ин може відправитися в Росію на зустріч з Путіним на власному бронепоїзді. Агентство вважає, що зустріч Путіна і Кім Чен Ина відбудеться у Владивостоці.

Раніше газета "Известия" з посиланням на інформоване джерело в МЗС РФ повідомила, що візит лідера КНДР планується наступного тижня. Зустріч глав двох країн, імовірно, пройде у Владивостоці перед вильотом президента РФ Володимира Путіна в Пекін на саміт "Один пояс - один шлях" 26-27 квітня.

Раніше інформоване джерело повідомило "Інтерфаксу, що Кім Чхан Сон, глава адміністрації північнокорейського лідера, помічений у Владивостоці напередодні можливої зустрічі лідерів КНДР і Росії, ймовірно, він прибув для вирішення питань організації зустрічі.

До цього Кім Чхан Сон відвідував Сінгапур і Ханой напередодні проведення в цих містах самітів КНДР - США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram