ГоловнаСвіт

Європарламент підтримав зміни до візового режиму Шенгенської зони

Термін подачі документів на відкриття візи збільшено до 6 місяців, а дію багаторазової візи - до п'яти років.

Європарламент підтримав зміни до візового режиму Шенгенської зони
Фото: zem.ru

Європарламент підтримав пропозиції Єврокомісії про введення нових правил видачі віз для короткострокового перебування громадян третіх країн у Шенгенській зоні. Документ опубліковано на сайті Європарламенту.

Нові правила збільшують термін подачі на відкриття візи з 3 до 6 місяців до поїздки, а також передбачають можливість зробити подання в електронному вигляді. Діти і підлітки віком від 6 до 18 років можуть звільнятися від візових зборів.

Граничний термін дії багаторазової шенгенської візи збільшено з одного року до п'яти. Стандартний розмір візового збору буде збільшено з 60 до 80 євро.

Нова візова політика повинна сприяти розвитку європейського туристичного бізнесу, який забезпечує 10% загального ВВП Євросоюзу. За статистикою Єврокомісії, протягом 2017-го було видано понад 14 млн шенгенських віз.

Нагадаємо, для короткострокових поїздок у країни ЄС, що входять у Шенгенську зону, візовий режим чинний для 105 країн світу. Громадяни України можуть в'їжджати в країни Шенгену за біометричним паспортом для виїзду за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram