ГоловнаСвіт

Путін змінив "куратора" Донбасу

Олега Говоруна називають одним з наближених до Владислава Суркова.

Путін змінив "куратора" Донбасу
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін змінив главу управління, який курирує збройні угруповання "ДНР", "ЛНР", сепаратистські регіони Грузії Південну Осетію і Абхазію.

Замість Олега Говоруна новим наказом призначений Олексій Філатов, передає Радіо Свобода.

Новий глава управління раніше займався взаємодією із самопроголошеною Південною Осетією. Минулого року Філатов на посаді заступника начальника управління почав займатися "ДНР" і "ЛНР".

Раніше російський "Коммерсант" повідомив про майбутню відставку нинішнього глави цього управління Олега Говоруна, якого називають одним з наближених до помічника президента Росії Володислава Суркова, що курирує в Кремлі питання України.

Управління з прикордонного співробітництва - це колишнє управління соціально-економічного співробітництва з державами - учасниками СНД, Абхазією і Південною Осетією. Минулого року Володимир Путін реорганізував його, скоротивши його штат. Однак нове управління, як стверджується, продовжило курирувати сепаратистів сходу України.

Раніше російські ЗМІ повідомили про плани Кремля спростити видачу російських паспортів жителям "Д/ЛНР" після виборів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram