ГоловнаСвіт

Святі Дари і Терновий вінець Ісуса з Нотр-Дам виніс капелан пожежної бригади

Отець Фурньє не побоявся вогню.

Святі Дари і Терновий вінець Ісуса з Нотр-Дам виніс капелан пожежної бригади
Фото: telegraph.co.uk

Святі Дари і Терновий вінець Ісуса з охопленого вогнем собору Паризької Богоматері в Парижі виніс католицький священик, капелан паризької пожежної бригади о. Жан Марк Фурньє. Про це пише видання aleteia.org з посиланням на редактора французької католицької телемережі КТО Етьєна Лорейера, який першим опублікував цю інформацію. Пізніше її підтвердили рятувальники.

"Отець Фурньє - справжній герой, - сказав один із членів рятувальних груп. - Він, не висловлюючи страху, рушив за реліквіями всередину кафедри і переконався, що вони в безпеці".

Це не єдиний героїчний учинок священика, пише видання. Отець Фурньє був і в клубі "Батаклан", де 13 листопада 2015 року терористи так званої "Ісламської держави" влаштували різанину, убивши 89 осіб. Священик увійшов туди, займався пораненими, молився над вмираючими. "Я виділив їм генеральну абсолюцію [загальне відпущення гріхів, - пер.], на що мене уповноважила Католицька Церква", - сказав о.Фурньє.

Також священик був в Афганістані, де потрапив у засідку. Тоді загинуло 10 солдатів, він вижив.

Нагадаємо, пожежа в соборі Паризької Богоматері спалахнула ввечері 15 квітня. В результаті обвалився шпиль і дах будівлі. Структуру Нотр-Дам де Парі вдалося зберегти. На відновлення храму, за оцінкою президента Франції Еммануеля Макрона, піде не менш ніж п'ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram