ГоловнаСвіт

Понад 120 супротивників глобального потепління затримали в Лондоні

Акція в центрі британської столиці триває вже другу добу.

Понад 120 екоактивістів затримали в Лондоні після масштабної акції протесту Extinction Rebellion, яка проводиться з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату.

Фото: EPA/UPG

Акція в центрі британської столиці триває вже другу добу, передає ВВС. Ніч на вівторок чимало її учасників провели в наметах, встановлених на мосту Ватерлоо, на площі перед парламентом і на Оксфорд-стріт.

За даними лондонської поліції, через демонстрації довелося змінити 55 автобусних маршрутів, в результаті чого проблеми з транспортом торкнулися майже 500 тисяч осіб.

Фото: EPA/UPG

Більшість затриманих звинувачують у порушенні громадського порядку, п'ять осіб затримали за підозрою в заподіянні шкоди штаб-квартирі компанії Shell.

У русі Extinction Rebellion заявили про намір "перекрити Лондон" до 29 квітня під час серії протестів.

Фото: EPA/UPG

Сотні протестувальників намагалися протистояти поліції різними способами: зокрема, четверо активістів прикували себе до вантажівки, припаркованої на мосту.

Раніше члени руху Extinction Rebellion перекривали мости, розливали штучну кров на Даунінг-стріт, пікетували штаб-квартиру Бі-бі-сі та роздягалися в парламенті.

Активісти заявляють, що вони хочуть домогтися зниження шкідливих викидів в атмосферу до 2025 року під контролем громадськості, а також вимагають від уряду "говорити правду про зміну клімату".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram