ГоловнаСвіт

У НАТО відповіли на заяву Росії про повне припинення співпраці

Альянс продовжує діалог з Росією на різних рівнях.

У НАТО відповіли на заяву Росії про повне припинення співпраці
Фото: www.km.ru

У Північноатлантичному альянсі не побачили нічого нового в словах заступника міністра закордонних справ РФ Олександра Грушка про повне припинення співпраці між НАТО і Росією.

"Позиція НАТО не змінилася. Стосовно Росії Північноатлантичний альянс дотримується двовекторного підходу: потужне стримування і оборона при збереженні серйозного діалогу", - цитує DW заяву прес-секретаря НАТО Оани Лунгеску, оприлюдненої у вівторок, 16 квітня.

Напередодні заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко заявив, що Росія і НАТО повністю припинили співпрацю з цивільної та військової лінії.

У відповідь на це Оана Лунгеску вказала, що в березні 2014 року Альянс в зв'язку з "агресивними діями Росії проти України повністю припинив практичне співробітництво з Росією, зберігши при цьому канали для політичного і військового діалогу", і ситуація з того часу не змінилася.

Представник альянсу нагадала, що на саміті в Брюсселі в липні 2018 року члени НАТО виключили можливість повернення до "бізнесу як завжди" доти, поки в поведінці Росії не відбудеться "явних, конструктивних змін, які продемонструють дотримання Москвою міжнародного права і її міжнародних зобов'язань".

"НАТО прихильне до діалогу з Росією з метою ясного позначення наших позицій, зниження ризиків і посилення прозорості", - вказала Лунгеску, зазначивши, що Альянс продовжує діалог з Росією на різних рівнях.

Як приклади вона привела зустріч Ради НАТО-Росія, остання з яких відбулася в січні, а також зустрічі генсека НАТО Єнса Столтенберга з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, остання з яких відбулася в березні 2019 року в Мюнхені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram