ГоловнаСвіт

UniCredit виплатить США $1,3 млрд за порушення санкцій

Три банки проводили платежі, не повідомляючи американські компанії-посередників про санкції.

UniCredit виплатить США $1,3 млрд за порушення санкцій
UniCredit
Фото: IQ Decision

UniCredit Group виплатить $1,3 млрд для врегулювання претензій влади США в порушенні безлічі американських санкційних програм.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Управління контролю за іноземними активами (OFAC).

Відзначають, що три банки групи - UniCredit Bank AG (Німеччина), UniCredit Bank Austria AG і UniCredit S.p.A. (Італія) - виплатять $611 млн у рамках трьох окремих угод з OFAC.

З січня 2007 року по грудень 2011 року UniCredit опрацював близько 2 тис. платежів на більш ніж $500 млн через фінансові інститути США в обхід безлічі американських санкційних програм. У цей період UniCredit вів доларові рахунки від імені іранської державної судноплавної компанії Islamic Republic of Iran Shipping Lines і декількох компаній, що належать IRISL або афілійованих з нею, керуючи цими рахунками таким чином, щоб приховати участь IRISL в угодах, що укладаються через американських посередників.

Усі три банки проводили платежі, не повідомляючи американські компанії-посередників про те, що до них причетні особи або країни, які перебувають під санкціями. При цьому, за умовами угоди, кожен із банків групи повинен вживати заходів для мінімізації ризику повторення порушень.

Нагадаємо, український Unicredit Bank було виставлено на продаж у 2015 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram